DROGUES
ELS PARES TAMBÉ PODEM FER PREVENCIÓ:
Gràcies als resultats d’un gran nombre d’estudis científics, avui coneixem quins són els principals factors que afavoreixen l’inici o el manteniment de comportaments que, com el consum d’estimulants i drogues de síntesi, suposen un risc per a la salut dels fills.
Com passa amb altres drogues, els factors de risc pel consum d’estimulants i drogues de síntesi poden ser individuals, socials i familiars. Així, els adolescents que tenen més dificultats per mantenir les seves decisions personals davant la pressió dels amics, els qui viuen en un entorn molt permissiu en relació a l’ús de drogues, o els qui han crescut en famílies que mantenen uns lligams afectius febles, estan més exposats a desenvolupar problemes relacionats amb el consum de drogues.
D’altra banda, també es coneixen alguns factors de protecció que disminueixen la possibilitat d’iniciar o mantenir un consum de drogues potencialment perjudicial, i ajuden a prendre les decisions mes saludables per a un mateix i per als altres. Entre aquests factors hi trobem, per exemple, una bona adaptació a l’escola o el fet que els pares estableixin als fills posicionaments clars i estables en relació al consum de drogues.
Prevenir el consum i l’abús de drogues en general, i d’estimulants i drogues de síntesi en particular, consisteix a debilitar els factors de risc i potenciar els factors de protecció per tal de fer joves menys vulnerables a diferents situacions de risc amb què es poden trobar al llarg de la seva vida, com ser convidats a provar una droga, primeres relacions sexuals, decidir tornar a casa de “paquet” d’algú que ha begut. etc.
Cal afavorir que els fills disposin d’uns recursos que els permetin fer front al seu dia a dia amb autonomia i més o menys èxit. Aquests recursos són els que s’activen davant la decisió de consumir qualsevol mena de droga; com els estimulants o les drogues de síntesi.
BIBLIOGRAFIA:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada